Functioneel Beheer

Functioneel beheer is dé schakel tussen de software van AFAS en de gebruikers. De functioneel beheerder beantwoord gebruikersvragen en zorgt ervoor dat het systeem goed blijft functioneren.

Beheer Plus

Wanneer jij kiest voor Beheer Plus, kies je voor ontzorging. Onze ervaren medewerkers werken dagelijks met AFAS Software en weten precies wat er nodig is om het beheer van jouw organisatie op orde te brengen en te houden. 

vragenportaal in jullie eigen omgeving. Op deze manier kunnen medewerkers hun problemen, wensen en andere berichten insturen welke wij direct in behandeling kunnen nemen. Tevens biedt dit het voordeel dat er gelijk goede registratie plaatsvindt van de werkzaamheden en vragen die bij ons terecht komen.

Met Beheer Plus verzorgen wij de diensten verdeeld over 4 activiteiten: 

 1. Monitoren
 2. Beheren
 3. Adviseren
 4. Evalueren

Elke organisatie is uniek, de software is echter identiek. Wij weten dus heel goed hoe we jou naar de volgende stap kunnen brengen! 

Download de whitepaper!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Beheer Plus? Download dan nu onze whitepaper waarin we jou meenemen in de mogelijkheden en de werkzaamheden die wij voor jou doen. 

Wanneer Functioneel Beheer uitbesteden?

Om te zorgen dat AFAS werkt voor jou en jij niet voor AFAS, is het onderhoud van de software van enorm belang. Voor het organiseren van het onderhoud van de software wordt gebruik gemaakt van (functioneel) AFAS beheer. Elke organisatie heeft hiervoor te maken met een beheerorganisatie. Dit kan intern of extern geregeld zijn, maar kan ook een combinatie van beiden zijn.

Afhankelijk van verschillende factoren verzorg je zelf het beheer van de software, doe je dit samen met een externe of heb je het volledig uitbesteed. Wanneer je de kennis en middelen hebt om het intern te verzorgen, heeft dit uiteraard zijn voordelen. Zo ligt de controle volledig binnen de organisatie en zijn de bedrijfsprocessen bekend. Daarnaast kan een interne medeweker heel snel intern schakelen met de verschillende afdelingen en eindgebruikers. 

Niet elke organisatie beschikt over deze luxe, maar hebben toch de wens om het beheer in eigen handen te houden. Dan is een combinatie van het interne beheer met externe ondersteuning vaak de beste uitkomst. Zo kan de medewerker zelf aan de slag en heeft hij ondersteuning op de momenten dat de kennis ontoereikend is. Tevens kan de externe goed functioneren als sparringpartner voor optimalisatiekansen. 

Maar ondanks de voordelen die een eigen beheerorganisatie heeft, zijn er ook veel bedrijven die bewust de keuze maken om het beheer van de software extern te beleggen. 

De voordelen van het uitbesteden van jouw AFAS Beheer

Wanneer jij de keuze maakt voor het uitbesteden van jouw AFAS Beheer haal jij de expertise in huis van erkende AFAS Expert die dagelijks werkzaam zijn met de software. Zo kunnen problemen snel worden opgelost, is jouw omgeving altijd up to date conform de nieuwste mogelijkheden en wordt er gezorgd voor een optimale inrichting die aansluit bij jouw bedrijfsprocessen. 

Wanneer het Beheer van AFAS intern is geregeld, heb je te maken met vakanties, verzuim, verloop en alle andere factoren die zorgen voor dat het beheer van AFAS (tijdelijk) geen doorloop kan vinden en is er een kans aanwezig dat alle opgebouwde kennis verloren gaat. Wanneer jij kiest voor het uitbesteden van jouw beheer, ben jij verzekerd van continuïteit in het onderhoud en de optimalisatie van jouw software. 

Voor sommigen zal het gek klinken dat het uitbesteden van het beheer een kostenbesparend effect kan hebben, maar dat kan zeker! Het begint al aan de voorkant. Wanneer jij besluit een beheerder in dienst te nemen, heb je te maken met wervingskosten, opleidingskosten, scholingskosten en nog veel meer. Daarnaast zorgt de externe beheerder voor verbetering van efficiëntie in jouw bedrijfsprocessen. Deze efficiëntieslagen verdienen zichzelf vaak al op korte termijn terug doordat de processen soepeler verlopen en er minder ruimte is voor fouten. 

Waarom kiezen voor Functioneel beheer bij BvB Groep

Heb jij moeite met het functioneel beheer in AFAS? Dan bent je bij de BvB groep op het juiste adres. Ons team bestaat uit verschillende AFAS experts en dat betekend dat wij je goed kunnen helpen met het functioneel beheer. Wij helpen je met het begeleiden, ondersteunen en ontzorgen van jouw AFAS Software en van de verdere optimalisatie van de AFAS omgeving.

 • BvB Groep beschikt over functioneel beheerders die gecertificeerd zijn door AFAS
 • Het systeem wordt opgezet en onderhouden naar jouw behoeftes
 • Je bent veel minder tijd kwijt aan het systeem
 • De efficiency van jouw personeel gaat omhoog
 • Dit is goedkoper dan iemand in dienst nemen om het systeem te onderhouden
 • Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste updates!
 • Koppelen naar andere pakketten mogelijk

Functioneel Beheer AFAS

Als Functioneel Beheerder AFAS ben jij de persoon die de benodigde (technische) kennis heeft van AFAS Software. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud, oplossen van fouten en het optimaliseren van de software zodat de bedrijfsprocessen goed verlopen. 

Naast de bestaande kennis dien je uiteraard op de hoogte te blijven van de onwikkelingen in de markt, updates van de software en de wijzigende wet- en regelgeving, zowel landelijk als in de CAO. 

Bij BvB Groep beschikken wij over beheerders met de titel AFAS Expert. Om deze titel te kunnen dragen dienen jaarlijks afgeronde opdrachten te worden aangeleverd bij AFAS om te bewijzen dat de medewerker voldoet aan de nodige AFAS kennis. 

Wat is Functioneel Beheer?

Functioneel beheer is het optimaliseren, bijwerken en/of aanpassen van uw digitale systeem. Dit is erg breed en het kan ook erg veel werk zijn. Een functioneel beheerder is de persoon tussen de software en de bedrijfsvoering van een bedrijf. De beheerder zorgt ervoor dat dit proces goed verloopt.

In veel bedrijven loopt het systeem nog niet goed. Er wordt daarom veel gebruik gemaakt van functioneel beheer. Wij helpen u graag door een werkbare manier te vinden voor de verbinding tussen de software en de bedrijfsvoering. Wij helpen u met vragen tot wij alles uithanden nemen. In ons geval zit de expertise in AFAS Profit, InSite en OutSite. In onze organisatie hebben verschillende AFAS-experts die altijd klaar staan om te helpen.

AFAS_Handboek
Scroll naar boven